Debat sobre la Política Exterior de la UE

Aquest dilluns es va celebrar l’audiència a Federica Mogherini, futura Vicepresidenta de la Comissió i Alta Representant d’Afers Exteriors i de la Política de Seguretat de la Unió Europea.

Davant la comissió d’Afers Exteriors del Parlament Europeu, la candidata designada per Junker va haver de respondre a les qüestions plantejades pels europarlamentaris. En la seva intervenció inicial va destacar la seva voluntat de cooperació amb el Parlament Europeu i de col·laboració amb les polítiques nacionals dels estats membres. L’audiència va tractar els següents temes:

Relacions amb Rússia

Les relacions amb la potència veïna van concentrar gran part de les intervencions. En especial, s’ha qüestionat quin és el rol que ha d’assumir la Unió Europea, si es mantindrà el diàleg estratègic amb Rússia i quina interacció es planteja amb relació al partenariat oriental.

Estat Islàmic

Entre les preocupacions dels parlamentaris, va destacar la creixent implicació de l’organització denominada com a “Estat Islàmic” a Orient Pròxim entre els reptes de la política exterior europea.

Nou enfocament de la política exterior europea

Federica Mogherini ha insistit en la visió de conjunt que adoptarà per a definir la política exterior de la UE durant els propers cinc anys. Tot i reforçar la cooperació intrainstitucional, les seves intervencions posaven èmfasi en la necessitat d’una política europea comuna i d’impulsar ‘pensament estratègic’ al Servei Europeu d’Acció Exterior.

Per a més informació sobre Federica Mogherini, propera Alta Representant d’Afers Exteriors, podeu consultar aquest enllaç.

Si voleu conèixer en profunditat les intervencions realitzades a la audiència, us recomanem els articles publicats a EUObserver i EuropeanVoice, i el relat de l’audiència complerta publicat a la BBC.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s