Nova legislatura, nous reptes

La nova composició del Parlament Europeu ha sigut objecte de molts anàlisis, amb especial atenció a l’entrada de partits denominats euroescèptics. Tot i la impossibilitat de formar un grup polític propi, aquests partits han contribuït a la fragmentació global del Parlament que s’enfronta a importants reptes en la legislatura que comença.

Desprès del nomenament de la nova Comissió i els alts càrrecs de la Unió, com el President de la Comissió i l’Alt Representat d’afers exteriors i política de seguretat, l’agenda del Parlament es concentrarà en la discussió dels següents aspectes:

  • Tractat de Lliure Comerç entre Estats Units i la Unió Europea
El procès de negociació va a càrrec de la Comissió, però és el Parlament el responsable de ratificar l’entrada en vigor del Tractat. Per aquesta raó, els europarlamentaris poden condicionar, en certa mesura, els àmbits  afectats pel Tractat o bé el grau d’aplicació en els sectors econòmics europeus.
  • Unió bancaria i regulació dels serveis financers

Tot i la recent aprovació de la Unió Bancària a l’àmbit europeu, la seva implementació requereix de regulació complementària pendent de discussió i aprovació.

  • Regulació de la Privacy i del mercat de continguts digitals

El Parlament Europeu realitza una tasca activa en la defensa dels drets dels ciutadans, especialment, en el món digital. Un dels objectius principals d’aquesta legislatura és la regulació dels continguts digitals i la protecció dels ciutadans, en concret, amb el reconeixement del “dret a ser oblidat“, reconegut per la Tribunal de Justícia Europeu.

  • Política energètica i canvi climàtic

Cap a final d’any el Parlament s’haurà de pronunciar sobre els objectius del marc europeu d’energia i canvi climàtic. La Unió Europea ha participat en moltes conferències internacionals en defensa de la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic, i el Parlament haurà de continuar amb aquesta tasca de cara a les properes negociacions previstes pel 2015 a París.

Per a més informació sobre aquestes temàtiques, us recomanem aquest article, publicat a DW i aquest article, publicat al Financial Times.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s