Quines repercursions tindran les eleccions en les vides dels ciutadans?

Malgrat que les informacions proporcionades pels mitjans de comunicació sobre la legislació europea siguin escasses, no per això deixa de ser una activitat molt intensa. La pàgina de la Comissió conté una base de dades on qualsevol ciutadà pot comprovar les propostes legislatives que hauran de ser aprovades, ratificades o rebutjades pel Parlament Europeu, i per exemplificar-ho, només en el mes d’abril d’aquest any es poden identificar una xifra d’aproximadament 30 propostes legislatives, informes i comunicacions de la Comissió i del Consell.

Els ciutadans que aniran o no a votar han de conèixer de quina manera afectaran els vots a les seves pròpies vides. Entre els sectors en els quals el Parlament haurà de legislar a partir del mes d’octubre d’aquest any és essencial mencionar la sanitat, els serveis financers, la tecnologia i el transport.

Les propostes de la Comissió en quant als sistemes sanitaris estan vinculades a temes com el dels equips mèdics i el de les reformes pel què fa a la protecció de dades, a més d’altres temes pendents com són propostes sobre la indústria farmacèutica.

Pel què fa al sector financer, els possibles impactes en el Comitè ECON (Comissió d’Assumptes Econòmics i Monetaris del PE) tindran influència en qüestions com el sistema bancari i una possible reforma de les pensions.

Dins el sector de la tecnologia, un dels majors reptes en aquest àmbit serà aconseguir un equilibri entre la protecció de dades i la necessitat d’innovació tecnològica, mentre que el pressupost de 26 mil milions d’euros destinats pel sector del transport el 2014-2020 ressalta la seva importància per a la UE.

Un altre aspecte destacat de la pròxima legislatura del Parlament és que probablement haurà de ratificar les primeres Iniciatives ciutadanes (un sistema únic en el món que permet que un milió de ciutadans de set països de la UE demanin a la Comissió Europea que presenti una proposta legislativa).

Per a més informació, consulteu la pàgina de la iniciativa ciutadana aquest article elaborat per experts del EP elections.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s