Guanyaran els antieuropeistes les eleccions europees al Regne Unit?

ukip1

Segons l’últim sondeig del 25 d’abril de 2014 de YouGov, UKIP, el partit britànic euroescèptic, és el partit polític que més vots obtindrà en les eleccions europees del proper maig.

UKIP és un partit que proposa polítiques clarament antieuropeistes. Una de les principals preocupacions que generen va relacioda amb el seu posicionament sobre la immigració. A la seva pàgina web s’exposa “l’amenaça” a la qual Gran Bretanya ha de fer front en aquest moment: “una onada d’immigrants que arriben de la UE (especialment romanesos i búlgars)”. I quines solucions proposen? reprendre el control de les fronteres, canviar la política de visats, imposar als immigrants condicions especials pel que fa a l’accés al sistema de sanitat i d’educació i altres polítiques clarament discriminatòries pels ciutadans d’altres estats membres de la UE i de tercers estats.

D’aquesta manera, el partit es posiciona en contra d’un principi essencial dins de la Unió exposat a l’article 18 del Tractat de la UE: la no discriminació per raó de nacionalitat.

Segons el sondeig, el partit ha arribat a un nivell de vots d’un 31% entre els electors britànics, molt per sobre del partit conservador de l’actual primer ministre, David Cameron, que només ha aconseguit un 19%. El creixement que ha aconseguit en comparació a l’últim sondeig de la mateixa empresa enquestadora és substancial, ja que aquest reflectia només un 15%.

Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç amb la notícia del sondeig o aquest article publicat a European Voice.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s