És la UE una organització massa burocràtica?

A falta de 25 dies de la celebració de les eleccions, un argument utilitzat pels partits polítics nacionals en campanya és l’excessiva burocratització de les institucions europees. Segons l’Informe sobre Governança 2014 de la Hertie School, la burocràcia europea no seria un problema, sinó més aviat la clau de l’èxit de la governança en l’àmbit europeu.

Comptar amb el suport d’una administració efectiva i legítima dota la Unió Europea de més capacitat en termes de governança per a afrontar els reptes de futur. La governança europea se situa en un entorn definit per diversos sistemes polítics, en els que el poder es troba àmpliament dispers, no només a nivell estatal entre els diversos membres, sinó també entre actors públics i privats.  En aquesta línia, el debat proposat se centra en investigar per què certes iniciatives semblen tenir èxit, més que focalitzar-se en quines finalment funcionen. 

Per a més informació sobre aquest informe, consulteu l’article “Bureaucracy may be the solution, rather than the problem, for issues of European governance” publicat al LSE Blog.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s