Quins alts càrrecs estan en joc a la UE?

cats

El 2014 és un any decisiu pel futur de la UE i no només per les properes eleccions del 25 de maig de les quals es definirà un nou parlament europeu. També tenen una importància crucial els canvis que se’n derivaran: es nomenarà el president de la cambra legislativa, el president de la Comissió Europea, es canviarà el Col·legi de Comissaris i les carteres corresponents i, cap a final d’any, s’escolliran l’Alt Representant d’Afers Exteriors i el President del Consell Europeu.

La pregunta que sorgeix a continuació és: qui són aquests candidats a les posicions que acaben sent les més poderoses en el disseny institucional de la UE? Per ara, s’han pronunciat uns vint candidats a ocupar aquests càrrecs.

Per conèixer qui són, trobareu més informació en aquest post d’European Voice i per saber quines funcions té cada càrrec i com s’elegeixen, podeu informar-vos en aquest enllaç de la pàgina oficial de la UE. Si esteu interessats en el calendari i dates de les eleccions i els nomenaments, ho trobareu disponible al següent enllaç .

També recomanem consultar aquest article publicat per l’European Policy Centre, que informa sobre els punts febles de la Comissió com són un excés de carteres de Comissaris i el complicat equilibri entre la creixent politització de la institució i el seu paper com a agent independent i regulador.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s