Opacitat, corrupció,… també a la UE?

La organització Transparència Internacional acaba de fer públic un informe sobre l’estat en aquesta qüestió de les institucions europees. El gran titular ha estat que denuncia l’opacitat existent en el procés de presa de decisions i el risc de corrupció que se’n deriva.

TI reconeix que existeixen bones bases per evitar la corrupció però que no s’apliquen estrictament ni amb prou contundència. L’informe critica la informalitat i el secretisme d’alguns processos i la UE es defensa al·legant que la intenció és disminuir la lentitud i complexitat, fet també criticat recurrentment. Per tant, es planteja un dilema sobre si més controls i escrutini complicarien encara més la realitat europea, perdent accountability i allunyant-la més de la ciutadania.

Informe complet

Si ens centrem en les crítiques i recomanacions que l’informe planteja pel Parlament Europeu destaca la debilitat de les mesures de control i supervisió de la conducta dels europarlamentaris i la seva relació amb els grups de pressió. Es recomana establir mecanismes de sanció de la conducta dels MEPs i els seus ajudants i planteja la possibilitat d’establir una autoritat independent i lliure d’influències dels partits polítics com a responsable d’aquesta supervisió.

Recomanacions pel Parlament Europeu

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s