Quin és el paper dels Parlaments Nacionals a Europa?

La Unió Europea es troba en un moment de màxima expansió (28 membres) i aprofundiment de la seva governança. En aquest context de maduresa del projecte d’integració, el debat sobre el dèficit democràtic de les institucions comunitàries, adquireix especial rellevància. Els sistema polític europeu encara és percebut com un conjunt d’institutcions burocràtiques distanciades de qualsevol control per part de la ciutadania i organitzades de manera molt complexa.

Per una banda, la participació dels Parlaments Nacionals com a representants de la ciutadania en els processos d’ampliació i en la pròpia Unió Europea és, en sí mateix, un element de garantia democràtica. Per l’altra, la progressiva degradació de la legitimitat dels Parlaments Nacionals es trasllada a l’àmbit europeu i la crisi de representativitat qüestiona la representativitat “indirecta” de les institucions nacionals a Europa.

Per a més informació sobre quin és i hauria de ser el paper dels Parlaments Nacionals en el entramat institucional europeu, us recomanem aquest enllaç.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s