Partits i ciutadania: hi ha connexió amb l’electorat?

Tradicionalment, els partits polítics han estat els impulsors de la societat civil, tenint en compte la seva organització de base i la capacitat per mobilitzar a la ciutadania. En aquest context, la militància ha esdevingut un indicador de la seva legitimació social. En les democràcies actuals, existeix una tendència a la reducció dels membres associats a partits polítics, cada vegada més vinculats a les institucions i a una classe política dirigent.

Quina relació mantenen els partits amb el seu electorat? És encara el nivell de militància un indicador rellevant? Quines diferències hi ha entre “velles democràcies” (Europa Occidental) i “noves democràcies” (Europa Central i Oriental)? On resideix la capacitat de mobilitzar i de connectar amb la ciutadania per part dels partits?

Aquestes i més preguntes troben resposta a l’article titulat “The decline in party membership across Europe means that political parties need to reconsider how they engage with the electorate”, publicat al EUROPP – LSE Blog.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s