Evolució de l’euroescepticisme

Des de 2007, any previ a l’inici de la crisi econòmica, hi ha hagut una modificació rellevant de l’opinió pública pel que fa a la confiança en la Unió.

euroesc

L’any 2007, l’euroescepticisme s’entenia com un “mal” britànic mentre que actualment afecta a la majoria dels països europeus. La situació ha canviat radicalment en les enquestes i l’euroescepticisme s’ha convertit en una de les majors preocupacions de les properes eleccions europees.

Per una banda, els alemanys es consideren víctimes de la crisi de l’euro. Han hagut de pagar impostos més elevats per a rescatar als països més necessitats i se senten traïts.

Per una altra, des de països com Espanya, tot i no culpabilitzar a la Unió per la crisi si es critica la UE per no reaccionar amb agilitat davant d’aquesta situació, amb una única veu, i promoure reformes profundes i eficients a les polítiques que no han demostrat tenir els resultats esperats.

L’anàlisi de Torreblanca mostra el nivell d’euroescepticime per país i algunes claus per entendre què hi ha darrera. Consulteu aquí l’article.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s